2011. február 24., csütörtök

Szabadpont – a városi hírnapló

Mátyás neve napján útnak indítani egy blogot, talán nem csak a véletlen műve. Pedig még várni akartunk, tesztelni szerettünk volna még, de Mátyás közbeszólt. Reggel felébredt és jeget talált. A népi bölcsesség szerint ha Zsuzsanna nem vitte el a fagyot, akkor majd Mátyás töri meg a tél hatalmát. Nem lehet örökké fagyban élni, kell nekünk a nap simogatása, a madarak éneke, kell nekünk a virágok illata, a tavaszi szellő édesítő fuvallata. Mert nem jó fagyos levegőben élni. Nem jó ha egyesek még akkor is hóágyúkat hozatnak, amikor Mátyás már töri a jeget.

A mai naptól kezdve Mátyás nekünk segít. Bízunk benne, hogy a mai naptól kezdve azok a kedves olvasók is segíteni fognak, akiknek már elegük van a tél hatalmából, mert nem ilyen telet akartak, mert az elmúlt években nem ilyen télben volt részük. Elegük van az arroganciából, elegük van abból, hogy embereket indokolatlanul küldenek ki a fagyos utcára, elegük van abból, hogy ha nem esik a hó, akkor hóágyúkat vetnek be, hogy minél keményebb legyen a tél szorítása, hogy minél többen féljenek a megfázástól, és minél kevesebben várják Mátyás érkezését.
A tél sok mindre képes, de az élet körforgását azért nem tudja befolyásolni. Ma, február 24-én Mátyás megérkezett és mindent el fog követni annak érdekében, hogy minél hamarabb köszöntsön be a tavasz.

Köszönjük, ha megtisztelik alakuló oldalunkat. Olvassák, mondják el a véleményüket. Tudjuk, manapság ez nem is olyan könnyű, de tudjuk azt is, hogy a félelem megeszi a lelket.

Ahogy Mátyás is megtöri a tél hatalmát.

19 megjegyzés:

SzabóZ írta...

A hasonlat jó, de jobb lenne ha ködösítenének! Úgy gondolom, nem élünk a Kádári rendszerben, hogy virágnyelven kelljen írni.
Jó, hogy elindult a blog, kell az ellenőrzés a jelenlegi hatalomnak is. Csak abban nem vagyok biztos, hogy a médiahatóság meddig fog tétlenül szemlélődni.

humoralis írta...

Az Internet az Internet, a Szalai Annamaris meg egy ... Szóval nem fogja hagyni a népek (itt inkább a fiatalabb generációkra gondolok), hogy kivegyék a kezükből a szabad véleménynyilvánítás jogát. Nem engedünk 48-ból!

Névtelen írta...

Igazad van!

humoralis írta...

Az előbbi hozzászólásomban természetesen: nem fogják hagyni a népek. Lemaradt a többesszám.

SzabóZ írta...

Tudjátok, hogy nem ilyen egyszerű a dolog. Csak bizni tudok benne, hogy a blog szerkesztői nem fognak megijedni és leírják a véleményüket! Sejtem, hogy kik állnak a blog mögött. Csodálom, hogy eddig hallgattak. Vagy gyüjtötték az erőt vagy várták a lehetőséget?
Idővel úgyis minden kiderül.

SzabóZ írta...

Bocsi, egy dolgot kihagytam. Szükség van a hozzászólások után azokat az értelmetlen szavakat leírnunk?

Szabadpont írta...

Kedves SzabóZ!

Azok a bizonyos "értelmetlen szavak" használata sajnos az interneten elszaporodó "robotpilóták" ellen vannak. Mivel oldalunk blog forma, így külön védelem a gépi robotok ellen nem került beépítésre. Ezek ellen csak egyetlen megoldás van, a megjegyzéseknél az "értelmetlen szavak" beírásának (ezt ugyanis a gépi robotok nem tudják értelmezni) a használata.
A kellmetlenségért elnézést kérünk, reméljük, hogy ez nem fogja majd vissza a véleményét!

Szabadpont írta...

Úgy látszik még nekünk is tanulni kell a használatot!
Azt elfelejtettem leírni, hogy aki Gmail fiókjával jelentkezik be, annak nem kell külön "írásórára" jelentkeznie.

egy szabadelvű írta...

Nem számít, a lényeg, hogy ez az oldal működik.

Névtelen írta...

Hajrá fiúk,végre gyűlik a java!Az alja kapradék meg hadd ficánkoljon egy darabig!Azidő megold mindent!

Névtelen írta...

Remélem a Szakál-Bobek páros ügyeit sem fogjátok szó nélkül hagyni, hogy ne szegény Cyberparaszt meg Immortalis szopjon miattuk folyamatosan. xD

öcsike írta...

Na végre, ezt vártuk! Hajrá!!!!!!!

Kalogirl írta...

Remek kis bevezető írás, gratulálok.

Anonim Peti írta...

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Nagyon kellemes olvasmány, a szerző nyugodtan oda írhatta volna a nevét. Egy kicsit fanyar és pikírt is egyben. Gyerünk Mátyások, törjük meg a tél hatalmát!

Névtelen írta...

napsugár

Névtelen írta...

Napsugár? :):)

Gergő juhász írta...

Nagyon találó és ötletes ez a Mátyás-sztori.De ugye nem álruhában volt,mikor eszedbe jutott?Ha abban, akkor Szép Ilonka már áldott állapotban van.Mátyás nem lacafaszázott,hanem odatette,ahova való.Remélem ez a blogos fórum is termékeny lesz.Gratula a kitalálónak.

Kalogirl írta...

@Gergő juhász: ez találó megjegyzés volt!

Névtelen írta...

Én Mátyás napján születtem ezért is szurkolok és gratulálok a fórumhoz. Hajrá!!Én is töröm a jeget.

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.